<

365bet体育投注_365bet体育娱乐场-app官方下载@

图片
A man and two children sit in a sunny field enjoying a picnic. Photo by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

ЛЯТНА ФОТОГРАФИЯ

Слънчева и много красива лятна фотография с Canon EOS 250D

Летните снимки на шведския фотограф Hannah Clark будят чувство на мъгливи дни под слънцето. Нейният естествен стил на фотографиране на приятели и семейство притежава красива, светла и топла естетика.

Години наред Hannah се занимава с фотографията като хоби, като използва компактни фотоапарати, за да снима всичко – от колоритни улици в Стокхолм до огромни пейзажи по време на пътуванията си. Наскоро тя реши да погледне малко по-сериозно на фотографията, като инвестира в DSLR фотоапарат на Canon, който да й помогне да превърне хобито си в малък бизнес, който сега управлява заедно с ежедневната си работа.

Hannah избра лекия и лесен за използване Canon EOS 250D, който разполага с множество функции, които нейните стари компактни фотоапарати не притежаваха, като например съвместимост с обективи EOS и светкавици Speedlite, оптичен визьор и потребителски интерфейс с указания (GUI) за работа на бързи обороти.

С Canon EOS 250D, обективи Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM и Canon EF 50mm f/1.8 STM в своя фотографски комплект, Hannah се справи с редица фотографски предизвикателства, за да разшири своите умения. Тези предизвикателства варираха от преосмислянето на композицията до опитите с различни фокусни разстояния, стимулирайки творческите й изяви, докато тя се запознаваше с новия си фотографски комплект. Ето какво научи, включително някои техники, от които можете да се вдъхновите, когато заснемате вашето лятно ваканционно забавление.

1. Използвайте някои необичайни ъгли

Заснемането на снимки от необикновени ъгли е нещо, което Hannah обича да изследва в своята фотография. ?Много мисля за композицията“, казва тя. ?Предвиждам типичния начин, по който бих направила снимката, и след това експериментирам – снимане от високо и ниско и поставяне на човека на различни места в кадъра. Ако се преместя малко, мога да създам напълно ново изображение.“

Canon EOS 250D е най-лекият DSLR фотоапарат с подвижен екран*, който може да се окаже практичен, когато държите фотоапарата над главата си или се навеждате към земята, за да си осигурите по-интересен кадър.

A composite photo shows a yellow flower and a girl in a yellow dress, photographed by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

2. Използвайте автоматично фокусиране на очи за кристално ясни очи

Получаването на резки изображения става лесно с помощта на системата за автоматично фокусиране на Canon EOS 250D. Функцията за автоматично фокусиране на очите гарантира, че очите на обекта са фокусирани, когато използвате екрана в режим Live View, който лесно се активира чрез натискане на бутона Live View на гърба на фотоапарата.

?Почти винаги използвам режима за автоматично фокусиране на очи, когато децата играят, защото независимо от това какво правят, очите им са най-изразителната им черта“, казва Hannah.

"Предвиждам типичния начин, по който бих направила снимката и след това експериментирам."

3. Експериментирайте се с различни фокусни разстояния

Hannah е експериментирала с твърди (с фиксирано фокусно разстояние) обективи и вариообективи – по-специално обектива с фиксирано фокусно разстояние Canon EF 50mm f/1.8 STM и вариообектива Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM. Въпреки че обича да сменя позицията си при кадриране с твърди обективи, тя споделя, че е забавно да се използва вариообектива, защото могат да се снимат децата от различни ъгли, когато са в действие, дори и да са далеч.

Докато тестваше Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM, като фотографираше децата си на тревисти полета и около езеро, тя установи, че ниското му тегло е истинско откритие. ?Хареса ми да експериментирам с Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM“, споделя тя. ?Много е лек, което ме изненада – бих го взела на почивка и определено бих го използвала много.“

От друга страна обективът Canon EF 50mm f/1.8 STM й позволи да получи малка дълбочина на рязкост и да разфокусира фона в портретите, което означава, че все още заслужава мястото си във фотографската й чанта. ?Обективът с фокусно разстояние 50 mm има по-широк отвор на диафрагмата, така че е перфектен, ако е малко по-тъмно или ако искам да създам замъглен фон. В комбинация с Canon EOS 250D обективът с фокусно разстояние 50 mm е идеален за портрети. Ако трябваше да избера само един обектив, с който да работя, това щеше да е този“, признава тя.

Свързани статии
A woman and girl look at the back of a Canon EOS 250D

СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

Как да направите перфектни семейни снимки с EOS 250D

Открийте как да използвате Canon EOS 250D, за да правите семейни снимки с по-добра композиция, перфектна експонация и дори с личен стил.

A mother holds her sun, wearing sunglasses.

СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

Как да заснемете непринудени и творчески семейни портрети

Професионалният фотограф Christian Anderl споделя как можете да използвате вашия фотоапарат Canon, за да заснемете непринудени снимки на семейното забавление.

A girl in a playwark holds a frisbee up, framing her face.

СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

Правете по-добри портрети: забавни семейни фотографски предизвикателства

Семейният блогър Katja Gaskell смени своя смартфон с Canon EOS M50 и беше изумена от резултатите – изненадайте себе си, като опитате тези техники.

A baby sits with an abacus.

СНИМАНЕ НА БЕБЕТА

12 съвета за снимане на бебета, които да използвате днес

Уловете ценните моменти и израстването на бебето си с нашите находчиви начини да направите снимането на бебета забавно и да постигнете страхотни резултати

A composite shows two children looking at a flower, and a boy sitting on a dock, photographed by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

4. Заснемете портрет при слаба светлина

Меката светлина, когато слънцето е по-ниско в небето, особено около зората и здрача в ?златния час“, е популярна сред фотографите. Тази нежна светлина е част от личната фотографска цветова палитра на Hannah и придава усет за топлина, а блясъкът на слънцето красиво осветява тоновете на кожата.

?Най-много ми харесва вечерната светлина и предпочитам слабата светлина пред ярката слънчева светлина – по-нежна е“, споделя тя. От друга страна снимането на закрито или когато слънцето залязва е лесно с Canon EOS 250D. ?Пробвала съм с до ISO 3200 и изображенията не съдържат много смущения“, казва Hannah. ?Обичам да експериментирам с ISO чувствителността, увеличавайки я, което ми позволява да използвам по-висока скорост на затвора и да улавям движенията дори при слаба светлина. Чувала съм, че много хора се страхуват да избират по-висока ISO чувствителност, но Canon EOS 250D все пак предоставя отлични резултати при по-високи стойности на ISO.“

Нещо повече, автофокусът на Canon EOS 250D работи при светлинни условия, които вашите очи ще сметат за много тъмни (до –4EV в режим Live View) – фотоапаратът вижда по-добре от вас през нощта, така че му се доверете за избора на вашия обект.

A composite shows a girl in a field of long grass, then standing with a boy in the same field, photographed by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

5. Вижте колко далеч ще ви отведе автоматичният режим

С напредъка си във фотографията Hannah започва да снима предимно в ръчен режим. И все пак тя вижда колко ценни са автоматичните настройки, които ви предоставят висококачествени резултати с едно натискане на бутон и ви помагат да се учите в процеса на снимане. Тя проучи автоматичните настройки на Canon EOS 250D, включително напълно автоматичния ?Интелигентен автоматичен режим за сцена“, който анализира сцената пред вас и избира най-добрите настройки за заобикалящата ви среда.

?В началото използвах настройките за сцената, за да улесня употребата на ръчния режим“, казва тя. ?Те са идеални за някой, който дълго време не е използвал фотоапарат или никога преди не е имал DSLR фотоапарат. Фотоапаратът избира настройките, които да използвате и от които можете да се учите. При първите си снимки с този фотоапарат използвах режима за спортна сцена, за да фокусирам движещите се деца, както и настройката за портрет.“

Hannah се наслаждава на документирането на дребни детайли в снимките си и използва фотоапарата си в автоматичен режим, за да заснеме сина си как мие ръцете си в ярко розова кофа с вода. ?Обичам да снимам детайли и да създавам история от снимките“, казва тя. ?Това може да са ръце, устремени към нечие рамо, крака, слънчеви очила на маса, шапка на плажа – малки детайли от по-голяма сцена.“ В този случай автоматичните настройки снимат при f/5.6, 1/500 s и ISO 200. Високата скорост на затвора от 1/500 s означава, че тя е в състояние да улови капки вода, пръскащи върху ръце.

6. Не пропускайте и секунда от действието

?Най-важното нещо, което научих, е винаги да нося фотоапарата си с мен“, споделя тя. ?Като ми е под ръка, винаги се уча и го опознавам все по-добре, което ме прави много по-уверена.“ Докато снимаше семейството си за тези предизвикателства, Hannah често следваше децата си, където я водеха, и ги оставяше да играят естествено. Вместо да моли хората да позират, тя предпочита да ги снима, докато се забавляват. ?Просто се пускам по течението и правя нещата, които те искат да правят, докато през цялото време нося фотоапарата с мен. Най-добрите снимки на деца, които играят, се получават, когато не са толкова фокусирани върху фотоапарата.“

За да се увери, че не пропуска нито един момент, Hannah снима в режим за серия от снимки, който улавя пет кадъра в секунда (fps) при Canon EOS 250D. ?Държа режима за серия от снимки винаги включен, така че да заснемам много снимки в секунда“, казва Хана. ?Имате по-голям шанс да постигнете страхотна снимка, ако разполагате със серия от снимки – обичам тази снимка (по-долу), с разплискването отстрани – усеща се толкова енергично.“

7. Използвайте свързаността на фотоапарата

Когато снимате в движение по време на еднодневните си пътешествия, е страхотно да можете да споделяте снимките си с приятелите и семейството. Canon EOS 250D може лесно да бъде свързан към смартфона или таблета ви чрез Bluetooth или Wi-Fi и приложението Canon Camera Connect, което ви позволява да прехвърляте изображения и да ги споделяте в социални медии или да ги изпращате до свои близки.

?Често искам да публикувам снимките, които правя, в Instagram, така че е идеално, че мога да ги прехвърля от фотоапарата в телефона си, след което да ги публикувам“, казва Hannah. ?Използвам тази функция с Canon EOS 250D и мисля, че е супер безпроблемна и лесна – а и аз не съм много по техниката! В приложението Canon Camera Connect има ръководство, което ви дава инструкции как да свържете фотоапарата си.“

За допълнителни съвети как да се възползвате максимално от функциите на фотоапарата приложението Canon Photo Companion включва съвети за това как да бъдете успешни във всеки жанр фотография, с експертни съвети, ръководства и трикове, съобразени с модела на вашия фотоапарат.

Написано от Lucy Fulford

*EOS 250D (черен/сребрист) е най-лекият от всички в света цифрови огледално-рефлексни фотоапарати със сензор с размер APS-C и подвижен LCD дисплей. Включително батерията и картата памет според указанията на CIPA. Към 9 април 2019 г. (установено от Canon).

Свързани продукти

Свързани статии

Разделът ?Вдъхновете се“ важен източник на полезни фотографски съвети, съвети за купувача и проницателни интервюта – всичко, от което се нуждаете, за да откриете най-добрия фотоапарат или принтер и да вдъхнете живот на следващата си творческа идея.

Обратно към всички истории