<

365bet体育投注_365bet体育娱乐场-app官方下载@

图片

СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

Зад обектива: Helen Bartlett – превръщането на страстта към фотографията в кариера

Helen Bartlett споделя историята на своята кариера в семейната портретна фотография, любимия си комплект и дава съвети за начинаещи фотографи.
Черно-бяла снимка на бебе, докосващо книга.

Helen Bartlett започва да снима деца, когато е тинейджър, в яслата на майка си в южен Лондон. Тя стартира професионалната си кариера през 2003 г. и сега е един от най-изтъкнатите и уважавани фотографи на семейни портрети. Нейните черно-бели снимки използват наличната светлина и изразяват емоционалния спектър на семейния живот. Срещнахме се с нея, за да научим повече за предизвикателството да превърнеш страстта към фотографията в кариера.

Когато за първи път проявихте интерес към фотографията?

Баща ми беше запален фотограф и като дете имахме тъмна стая у дома. Братята ми и аз имахме фотоапарати, заснемахме много снимки на черно-бяла лента, след което проявявахме и разпечатвахме своите снимки. По това време майка ми имаше детска ясла у дома през работните дни. Когато станах тинейджър, започнах да снимам децата от яслата и да продавам снимките на родителите им, за да изкарам малко джобни пари. След това продължих да го правя, докато следвах в университета, защото винаги съм искала да стана фотограф. Но си мислех, че е само мечта и вероятно ще се занимавам с друго.

Черно-бяла снимка на смеещо се дете, което си играе с балончета.

Когато снима деца, Helen винаги се стреми да включи елемент на забавление в изображенията си, което е чудесен начин да осигури естествено изглеждащи снимки. Заснето с Canon 365bet体育投注_365bet体育娱乐场-app官方下载@5 с обектив Canon RF 85mm F1.2L USM DS при 1/2000 сек, f/1.2 и ISO320. ? Helen Bartlett

Как се превърна във ваша кариера?

След като бях опитала няколко други професии и все още исках да бъда фотограф, по-големият ми брат ми даде малък заем, за да създам фирма за детска фотография, и сякаш всичко се случи в точния момент. Цифровата фотография стана по-достъпна, ето защо си купих Canon EOS 10D, компютър и заживях с родителите си, докато си стъпя на краката.

Какви предизвикателства трябваше да преодолеете?

Основните предизвикателства, започвайки тогава, бяха същите каквито са и сега. Основната трудност е намирането на клиенти. Може да правите най-хубавите снимки на света, но ако хората не знаят за вас, трудно ще привлечете повече клиенти. А когато започвате, да се научите да работите с деца изисква време и опит. Спомням си как снимах четири малки момченца в апартамент на приземния етаж през един дъждовен ден и си мислех, че би било интересно и забавно предизвикателство това да е моя професия. Колкото по-дълго работите с деца, толкова повече начини научавате да извлечете най-доброто от тях и да сте сигурни, че всички се забавляват през цялото време.

Черно-бял портрет в профил на бебе.

Специализираният макрообектив ви позволява да фокусирате по-близо от обикновен обектив, което го прави идеален за заснемане на новородени и бебета. Заснето с Canon EOS-1D X Mark II с обектив Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM при 1/500 сек, f/2.8 и ISO1000. ? Helen Bartlett

Черно-бяла снимка на малко дете, което е седнало върху рамената на баща си.

Насърчаването на родителите да се включат в снимките помага на вашите обекти да се отпуснат и улеснява улавянето на спонтанни моменти. Заснето с Canon 365bet体育投注_365bet体育娱乐场-app官方下载@ с обектив Canon RF 50mm F1.2L USM при 1/1000 сек, f/2 и ISO400. ? Helen Bartlett

Какви съвети бихте дали на начинаещите професионални фотографи?

Едно от нещата, които не трябва да забравяте, е че фотографията рядко е път към богатство. Изисква се много усърдна работа, ето защо преди хората да се откажат от основната си професия, трябва да разберат, че нещата не се случват за една нощ. Моят съвет е: научете колкото можете повече. Интернет е страхотен ресурс за практическа помощ и техники за учене. Но най-важното нещо е практиката. Защото нищо не е по-добро от това да снимате. Добра идея е просто да правите снимки на приятелите и семейството си, преди да поемете платени поръчки. Колкото повече снимате, толкова повече трикове научавате и оформяте стила си.

Черно-бяла снимка в гора, показваща силуета на дете, стоящо върху клон на паднало дърво.

Включването на сенки в изображенията ви може да ви помогне да предадете настроение и да добавите атмосфера. Заснето с Canon 365bet体育投注_365bet体育娱乐场-app官方下载@5 с обектив Canon RF 50mm F1.2L USM при 1/400 сек, f/1.8 и ISO800. ? Helen Bartlett

Какво оборудване използвате в момента?

Работя с две системи за фотоапарат в момента, докато правя прехода към безогледални. Все още имам любимия ми Canon EOS-1D X Mark II, който използвам с Canon EF 85mm f/1.4L IS USM, Canon EF 35mm f/1.4L II USM и обектив Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Децата се движат бързо и изключителният автоматичен фокус и качеството на здравата конструкция на серия EOS-1 D X са фантастични за моментите, в които не знаете какво ще ви поднесе сесията – пясък, течност за балончета, плюшени играчки – с ентусиазирани деца всичко може да се случи.

През 2020 г. добавих Canon 365bet体育投注_365bet体育娱乐场-app官方下载@5 към комплекта си, което е страхотно. Наистина се наслаждавам на проследяването на лице и очи, подвижния сензорен екран и 5940 позиции за автоматично фокусиране, които ми позволяват да създавам нови и интересни композиции за моите клиенти. Използвам несравнимия Canon RF 50mm F1.2L USM, който смятам за свой основен обектив. Също така използвам чудесния универсален Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM, който харесвам заради макро функцията му, правеща го идеалния обектив за заснемане на новородени. Ще добавя обектива Canon RF 85mm F1.2L USM към комплекта си през 2021 г. Качеството на новите RF обективи е изумително.

Винаги препоръчвам да се инвестира в бърз обектив с фиксирано фокусно разстояние, тъй като той ви позволява да снимате на закрито, като използвате естествената светлина, което е чудесен начин да научите за диафрагмата и скоростите на затвора. Висококачественият и ценово достъпен Canon EF 50mm f/1.8 STM е чудесен обектив с фиксирано фокусно разстояние, с който да експериментирате. Еквивалентът за тези, които използват пълнокадрови безогледални системи за фотоапарати на Canon, ще бъде обектив Canon RF 50mm F1.8 STM.

Свързани продукти

  • Безогледални фотоапарати

    365bet体育投注_365bet体育娱乐场-app官方下载@5

    Преосмислете отношението си към безогледалните фотоапарати. Безкомпромисната производителност на 365bet体育投注_365bet体育娱乐场-app官方下载@5 ще доведе до революция във вашите снимки и видео.
  • Обективи за DSLR

    EF 50mm f/1.8 STM

    Ценово-достъпен STM обектив с голям отвор на диафрагмата f/1.8 за обща употреба, снимки при слаба светлина и портретни снимки.
  • Стандартен обектив

    RF 50mm F1.8 STM

    Компактен, тих и лек 50 mm RF обектив с фиксирано фокусно разстояние и широк отвор на диафрагмата f/1.8 – перфектен избор, за да овладеете творческата си визия.
  • Свързани статии

  • СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

    11 съвета за семейна фотография

    Открийте съвети и трикове за заснемане на зашеметяващи семейни портрети с посланика на Canon Helen Bartlett.

  • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

    Топ съвети за показване на разпечатки

    Открийте как да преобразите дома си с красиви разпечатки на семейни снимки в галериен стил.

  • СНИМАНЕ НА БЕБЕТА

    Съвети за бебешка фотография

    Направете бебешката фотография забавна и се насладете на страхотни резултати.

  • СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

    Снимайте по-добри портрети

    5 забавни предизвикателства за семейна фотография с блогъра Katja Gaskell.